Den 4:e mars 1918 grundades Ernström & C:o av Ivar Ernström

Våra bolag

Bolagen som finns i vår grupp arbetar mycket självständigt. Vi kräver dock två saker: förstklassig kundservice och förstklassigt affärsmannaskap. Vi tror nämligen att dessa egenskaper inte bara skapar långsiktig framgång och lönsamhet utan även utgör ett fundament för sunt företagande.

 

Koncernen innehåller idag följande företag:

Armatec

Armatec är en teknikhandelsgrupp med Norden som bas. Verksamheten omfattar systemlösningar och produkter inom områdena värme, kyla och industriella processer. 

Armatec är marknadsledande inom utvalda nischer såsom fjärrvärmeundercentraler, vatten- och energimätning samt säkerhets- och processventiler. Bolaget har sitt ursprung i Armaturjonsson AB, som förvärvades 1975.

Armaturjonsson

Armaturjonsson AS förser den norska marknaden med produkter och rör-i-rörsystem för dricksvatten och värme. Bolaget har även utvecklat ett eget golvvärmesystem, Arjonfloor. Försäljningar sker via grossist. Bolaget förvärvades 1978.

C.M. Hammar

C.M. Hammar utvecklar, producerar och säljer frigöringssystem för livräddningsflottar och upplåsningsmekanismer till flytvästar. Man är marknadsledande i sin nisch och försäljningen sker via OEM samt distrubutörer/servicestationer i över 75 länder under devisen "Better solutions for Safety At Sea". Bolaget bildades 1856 i Göteborg av Carl Mauritz Hammar, och Ernströmgruppen förvärvade C.M. Hammar i januari 2014.

ERAB

ERAB marknadsför egenutvecklade produkter för styrning, reglering och övervakning av pannor och fjärrvärmecentraler. Bolaget är marknadsledande leverantör av nivåkontroller för ång- och värmepannor i Sverige, Norge och Finland. Bolaget förvärvades 2011.

KakeldaxGruppen

KakeldaxGruppen, den näst största kakelkedjan i Sverige, består av tre kakelverksamheter: Stigs Kakel, Kakeldax och Kakelcentralen. Gruppen omsätter drygt 200 Mkr och har 15 proffs- och konsumentbutiker samt ca 80 återförsäljare spridda över hela Sverige. KakeldaxGruppen har sitt ursprung i Stigs Kakel som förvärvades 2004.

Kruge

Kruge, med verksamhet i Norge och Sverige, är specialister inom rörupphängningsteknik och fästelement för tekniska installationer. Man är marknadsledande i Norge, där man funnits i snart 30 år. Bolaget förvärvades i november 2012.

ReTherm Armaturjonsson

ReTherm som förvärvades i april 2008 har en verksamhet som består av försäljning av plaströrsystem och avluftningsutrustning för den svenska VVS-marknaden. 

Värmeprodukter

Bolaget utvecklar, marknadsför och levererar kundanpassade pannanläggningar för biobränslen i effektområdet 100-2000 kW för professionella användare. Bolaget förvärvades 2005.